Go Back Email Link
+ servings
Spinat galette med soltørrede tomater, pesto og gedeost

Spinat galette med soltørrede tomater, pesto og gedeost

Spinat galette er lidt som en tærte i portionsstørrelse og uden tærtebund. Den smager skønt på madpakken, til frokost eller til aftensmad med lidt salat til. Fryservenlig er den også.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 stk
Forberedelse45 min
Tilberedelse20 min
Hævetid1 t

Ingredienser

Galettedej

  • 15 g gær
  • 1 spsk olie
  • 2,5 dl vand (lunkent )
  • 1 spsk groft salt
  • 200 g ølandshvede
  • 200 g hvedemel

Galettefyld

  • 2 løg
  • 250 g frisk spinat
  • 15 soltørrede tomater
  • 2 æg
  • 2 spsk pesto
  • 1 gedeost (i rulle)
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

Galettedej

  • Rør gær ud i vandet, gerne i en røremaskine.
  • Rør olie, salt og ølandshvedemel i.
  • Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen i 5 minutters tid.
  • Lad den hæve lunt i 1 time under et klæde.

Galettefyld

  • Forbered imens fyldet ved at skrælle løg og skære dem ud i fine strimler.
  • Steg dem på en pande med 1 spsk olivenolie og et pænt drys salt, til de er bløde.
  • Skyl spinat og kom det på panden. Lad det falde sammen.
  • Hak soltørrede tomater og kom det på panden også.
  • Pisk æg, pesto og lidt salt og peber sammen.
  • Skær gedeost-rullen i tynde skiver.
  • Del din dej i 6 stykker og rul dem ud til tynde cirkler (så runde som muligt – ca et par mm tykke) på et meldrysset bord.
  • Kom et par spsk fyld i miden af hver, top med et par skiver gedeost og fold kanterne ind over, så du stadig kan se lidt af fyldet i midten.
  • Flyt dem over på en bageplade med bagepapir og fordel æggemassen med en ske ned i galetterne.
  • Bag dem ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter.