Go Back
Nem tapas med hjemmelavet foccacia brød

Hjemmelavet foccacia brød med tomater, olivenolie og rosmarin

5 fra 2 stemmer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 4 dl vand (lunkent )
  • 25 g gær
  • 15 g fint salt
  • 2 spsk. olivenolie ( + mere til dryp)
  • 250 g durummel
  • 350 g hvedemel
  • 10 cherrytomater
  • frisk rosmarin
  • havsalt

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i det lunkne vand.
  • Tilsæt salt, olivenolie og durummel.
  • Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt derefter dejen godt i 5 minutters tid, så den bliver smidig og fin.
  • Tryk dejen ned i en bradepande / ildfast fad foret med bagepapir.
  • Halver tomater og tryk dem lidt ned i dejen sammen med rosmarinkviste.
  • Dryp med lidt olivenolie og drys med flagesalt.
  • Lad dejen hæve 1-1,5 time ved stuetemperatur.
  • Bag den derefter ved 220 grader i 20-25 minutter til gyldent og gennembagt.