Go Back
+ servings
Kærnemælkshorn med remonce og lemon curd

Kærnemælkshorn med remonce og lemon curd

5 fra 2 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse12 minutter
Hævetid1 time 15 minutter

Ingredienser

Dej

  • 100 g smør (blødt)
  • 2 spsk sukker
  • 2 dl kærnemælk
  • 40 g gær
  • 450 g hvedemel (cirka)

Fyld

  • 80 g smør (blødt)
  • 80 g sukker
  • 1 dl mandler
  • 1/2 tsk vaniljepulver (eller kornene fra 1 vaniljestang)
  • 12 tsk lemon curd (købt eller hjemmelavet)
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 æg

Noter

Er du ikke til lemon curd, kan du sagtens komme tern af frugt eller bær i i stedet for.

Fremgangsmåde

Dej

  • Rør sukker og blødt smør sammen.
  • Lun kærnemælken til lillefingervarme – hvis den skiller, er det ikke verdens undergang.
  • Oplæs gær i den lune kærnemælk og rør det sammen med sukker-smør blandingen.
  • Ælt hvedemel i til du har en smidig og glat dej. Brug gerne en røremaskine for det tager fem minutters tid.
  • Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i 30 minutter.

Fyld

  • Pisk smør, vanilje og sukker luftigt til remonce.
  • Hak mandler fint og vend det i sammen med en spsk hvedemel.

Formning og bagning

  • Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord og skær den ud til 12 stykker (som du ville skære en lagkage ud).
  • Kom en lille spsk remonce og en tsk lemon curd på den brede ende af hver trekant.
  • Rul dem til horn ved at rulle den brede ende mod den smalle. Tryk enderne godt sammen, så du undgår at fyldet flyder ud.
  • Kom hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i 45 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med hakkede mandler.
  • Bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 12-14 minutter – skru evt. lidt ned undervejs.