Ravioli med brunet smør, pisket ricotta og brændt citron
En super nem, simpel men ultralækker fyldt ravioli med en creme på pisket ricotta, brændt citron og rosmarin-brunet smør. Måske verdens bedste pastaret. Opskriften er til 2 personer. Server evt. en frisk salat til.
5 fra 3 stemmer
Antal: 2personer
Forberedelse20 minuttermin
Ingredienser
350gravioli(hjemmelavet eller købt)
50gsmør
1kvistfrisk rosmarin
1stkcitron
250 gricotta
salt
2spskhasselnødder(ristede)
Fremgangsmåde
Start med at smelte smørret i en lille pande.
Lad det simre ved middelvarme et par minutter, til det begynder at dufte af ristede nødder og begynder at brune. Kom rosmarinkvist i og lad det køle lidt.
Læg to halve citroner med den flade side ned på en middelvarm pande. Lad dem stege til overfladen bliver godt mørk og brændt.
Kom ricotta op i en minihakker eller lille blender. Pres saft og citronkød fra den brændte citron i (start med en halv) og pas på citronkerner. Skrab gerne citronkødet godt ud af skallen.
Kom 1 spsk af den brunede smør og et nip salt op til ricottaen og blend til en luftig creme. Smag til med salt og evt. mere citron.
Kog ravioli efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra.
Pil bladene af rosmarinkvisten fra smørret og kom dem retur i det brune smør. Kom også grofthakkede, ristede hasselnødder i smørret.
Du kan enten vende pastaen i ricottacremen eller smøre cremen ud på en tallerken og anrette ravioli ovenpå.
Dryp med rigeligt brunet smør og hasselnødder på toppen.. Evt. dryp af ekstra brændt citron.