Go Back
+ servings
Koldhævede boller med søde kartofler og solsikkekerner

Koldhævede boller med søde kartofler og solsikkekerner

4.50 fra 2 stemmer
Servings: 12 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
Koldhævning10 timer

Ingredienser

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Opløs gær i det kolde vand.
  • Tilsæt salt, honning, solsikkekerner og groftrevne søde kartofler.
  • Tilsæt groft mel og derefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt et par minutter. Dejen skal være lidt klistret men ikke flydende.
  • Dæk skålen med et vådt viskestykke eller låg og sæt den på køl natten over.

Bagning

  • Næste morgen skal du klatte bollerne op på en bageplade med bagepapir.
  • Du kan evt pensle med mælk/pisket æg og drysse med kerner.
  • Lad dem efterhæve, imens ovnen varmer op til fuld skrue over-undervarme (min er 250 grader).
  • Når ovnen er varm, skal du skrue ned på 220 grader, komme bollerne ind og bage dem i 20-25 minutter.