Kerneknækbrød propfyldt med lækre frø og kerner og helt uden hvedemel. Faktisk består de kun af kerner/frø, vand, lidt olie og salt. Super nemt at lave og holder sig uden problemer et par uger i en lufttæt beholder. Opskriften giver en plade knækbrød, der kan deles i ca 15 knækbrød.
5 fra 1 stemme
Servings: 15stk
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse35 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
2¼dlhørfrø
2¼dlkogende vand
4½dlfrø eller kerner(jeg brugte lige dele græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø)
½tskfint salt
4spskolivenolie
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Overhæld hørfrø med kogende vand og lad det stå i et minut, så frøene suger vandet til sig og bliver klistrede.
Kom de resterende frø og kerner samt saltet i og rør godt sammen.
Bred et stykke bagepapir ud på en bageplade og pensl med halvdelen af olivenolien.
Bred kerneblandingen ud på pladen, så det er ligeligt fordelt helt ud til kanterne.
Pensl toppen med det sidste olivenolie. Drys evt. med flagesalt.
Bag det i 20-25 min, til det er godt gyldent på toppen. Det må ikke blive for mørkt. Mit fik 23 min her.
Åben ovnen for at lukke lidt af varmen ud, mens du skruer ned på 150 grader og giver det 10-15 minutter mere.
Lad det køle af på bagepladen og knæk det så ud i passende stykker. Opbevar i en lufttæt boks.