Go Back
+ servings

Kerneknækbrød

Kerneknækbrød propfyldt med lækre frø og kerner og helt uden hvedemel. Faktisk består de kun af kerner/frø, vand, lidt olie og salt. Super nemt at lave og holder sig uden problemer et par uger i en lufttæt beholder. Opskriften giver en plade knækbrød, der kan deles i ca 15 knækbrød.
5 fra 1 stemme
Servings: 15 stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt40 minutter

Ingredients

  • dl hørfrø
  • dl kogende vand
  • dl frø eller kerner (jeg brugte lige dele græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø)
  • ½ tsk fint salt
  • 4 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Overhæld hørfrø med kogende vand og lad det stå i et minut, så frøene suger vandet til sig og bliver klistrede.
  • Kom de resterende frø og kerner samt saltet i og rør godt sammen.
  • Bred et stykke bagepapir ud på en bageplade og pensl med halvdelen af olivenolien.
  • Bred kerneblandingen ud på pladen, så det er ligeligt fordelt helt ud til kanterne.
  • Pensl toppen med det sidste olivenolie. Drys evt. med flagesalt.
  • Bag det i 20-25 min, til det er godt gyldent på toppen. Det må ikke blive for mørkt. Mit fik 23 min her.
  • Åben ovnen for at lukke lidt af varmen ud, mens du skruer ned på 150 grader og giver det 10-15 minutter mere.
  • Lad det køle af på bagepladen og knæk det så ud i passende stykker. Opbevar i en lufttæt boks.