Det her er altså en af de bedste hapsere, appetizere eller forretter, hvis du spørger mig. Sprøde men saftige kartoffelrøsti toppet med røget laks, fed creme fraiche, purløg, rødløg og peber. Helt simpelt. Opskriften giver cirka 8-10 stk og er dermed nok som forret til 4 personer.
4.58 fra 7 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Ingredients
Kartoffelrøsti
500gbagekartofler
1løg
1æg
2spskhvedemel
salt og peber
1spsksmør
1spskolie
Topping
100grøget laks
100gcreme fraiche(gerne 18 %)
1rødløg
1bundtpurløg
Fremgangsmåde
Skrub kartoflerne fri for jord og riv dem groft på et rivejern. Skræl løget og riv også det groft.
Kom revne løg og kartofler i et viskestykke og pres så meget af væsken ud som muligt.
Rør kartofler og løg sammen med æg, mel og et godt drys salt og peber.
Varm en pande op til middelvarme med smør og olivenolie.
Form små røsti af cirka 1 spsk "dej" med dine hænder og steg dem et par minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Jeg laver dem over to omgange, så de har plads på panden.
Lad dem afkøle lidt, inden du topper med stykker af røget laks, en tsk creme fraiche, finthakkede rødløg og purløg og friskkværnet peber.