Den bedste opskrift på en klassisk jordbærtærte med mørdejsbund, mazarinmasse, chokolade, vaniljecreme og danske jordbær. Til 8-10 personer afhængig af (lækker)sult.
5 fra 2 stemmer
Servings: 8personer
Forberedelse1 timet
Tilberedelse21 minuttermin
Køletid2 timert
Ingredients
Mørdejsbund
220ghvedemel
45gsukker
100gsmør(koldt)
Mazarinmasse
100gsmør(blødt)
100gsukker
175gmarcipan
¼dlmælk
1spskhvedemel
Vaniljecreme
5dlmælk
45gmaizena
45gsukker
1vaniljestang
1dlfløde
Toppings
400gjordbær
80gmørk chokolade
Fremgangsmåde
Elementer: Mørdej, mazarinmasse og creme
Lav mørdejen ved at smuldre det kolde smør ud i mel og sukker, til der ingen smørklumper er tilbage.
Tilsæt 2-3 spsk vand og saml dejen. Evt. et par spsk mere hvis behov. Den skal ikke æltes men bare netop være sammenhængende og kunne formes til en kugle.
Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Pisk imens marcipan, smør og sukker til mazarinmassen sammen. Pisk mælk i og så hvedemel.
Start vaniljecremen ved at flække vaniljestangen og skrabe kornene ud. Mas dem med lidt af sukkeret.
Tag en gryde frem og kom vanilje, sukker, maizena og mælk op heri.
Bring det i kog under konstant piskning, til den tykner godt. Du er ikke i tvivl, når den er tyknet.
Hæld din vaniljecreme i en dyb tallerken eller skål, dæk med film helt ned til cremen og lad den køle af i køleskabet.
Bagning og samling
Skru ovnen op på 175 grader varmluft og smør en klassisk tærteform med smør.
Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til ca 3-4 mm tykkelse.
Kom dejen over i tærtebunden og tryk den godt ud i alle kanter. Skær overskydende dej af og prik bunden mange steder med en gaffel.
Hæld din mazarinmasse i og bag den i 18-20 minutter. Den skal være gylden og flot på toppen. Lad tærten køle af.
Når tærten er helt kold, smelter du den mørke chokolade over vandbad og smører det ud på den kolde bund og lader det størkne.
Pisk den kolde vaniljecreme blød. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål og vend det i vaniljecremen lidt ad gangen.
Fordel den lækre creme på tærten og top med halverede jordbær.