Go Back
+ servings
Hel kylling i ovn med timian opskrift

Hel kylling i ovn med timian

Her får du min bedste opskrift på en helstegt kylling i ovnen med timian, hvidvin, fløde og (hvidløgs)salt. Den er nem at lave og super saftig. Jeg kan anbefale at servere med kogte kartofler vendt i olivenolie, citron og urter samt stegte asparges. Opskriften giver nok til i hvert fald 4 personer.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4 personer
Forberedelse1 time
Tilberedelse55 minutter

Ingredients

  • 1 stk kylling (hel, min var omkring 1300 g)
  • 3 spsk flagesalt (fx hvidløgssalt fra Maldon)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 dl fløde
  • 1 håndfuld frisk timian
  • dl hvidvin
  • peber

Noter

Jeg køber en god kvalitet kylling, der allerede er fri for indmad mm, så den er klar til madlavning, uden at jeg skal gøre mere. 

Fremgangsmåde

  • Start med at klippe kyllingen op i rygraden (den modsatte side af brysterne), hele vejen og giv den et godt tryk, så den bliver spredt ud. Placer den i et ildfast fad.
  • Drys begge sider med rigeligt salt - måske omkring 2 spsk og lad kylling stå i en time, hvor den kan temperere og suge noget af salten til sig. Dette giver en saftigere kylling.
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  • Vend kyllingen med brysterne opad og gnub den godt ind i olivenolie. Giv den 20 minutter i ovnen, indtil den er begyndt at få lidt farve.
  • Hak i mellemtiden timian fint og vendt det med fløde, friskkværnet peber og endnu et godt drys salt.
  • Hæld hvidvin i bunden af det ildfastfad og hæld timianfløden ud over kyllingen.
  • Skru ovnen ned på 140 grader varmluft og giv kyllingen cirka 35 minutter mere.
  • Lad kyllingen trække i 15 minutter og overhæld den gerne med noget af al den dejlige sauce fra bunden af fadet. Herefter kan du skære den ud og servere med saucen.