Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Gulerodskage med citron-ostecreme
Verdens bedste opskrift på gulerodskage. Krydret, fyldt med rosiner og valnødder (der kan udelades hvis du ikke er til det) og toppet med den bedste syrligt-søde ostecreme med citronsaft og -skal.
4.67
fra
3
stemmer
Servings:
10
personer
Forberedelse
15
minutter
min
Tilberedelse
1
time
t
Køletid
2
timer
t
Ingredienser
200
g
smør
(blødt )
190
g
brun farin
3
æg
200
g
hvedemel
2½
tsk
stødt kanel
2
tsk
bagepulver
300
g
gulerødder
(fintrevne)
2
håndfulde
valnødder
(grofthakkede)
1½
dl
rosiner
1
nip
salt
200
g
flødeost
50
g
flormelis
1
øko citron
(skal fra den hele + 3-4 spsk saft)
Køkkenudstyr
Springform
Fremgangsmåde
Pisk blødt smør, farin og æg sammen i en skål.
Bland hvedemel, kanel, bagepulver og salt i en anden skål.
Pisk skiftevis mel-blandingen og de fintrevne gulerødder i smør-blandingen.
Rør rosiner og valnødder i.
Fordel dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) og bag kagen en times tid ved 175 grader. Lad kagen køle helt af.
Kom flødeost i en skål og rør flormelis, citronskal og -saft i, til det bliver en lind masse. Du skal bruge skallen fra den hele og 3-4 spsk saft.
Smør ostecremen på den kolde gulerodskage. Pynt eventuelt med valnødder og revet citronskal.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest