Go Back
+ servings
gulerodskage

Gulerodskage med citron-ostecreme

Verdens bedste opskrift på gulerodskage. Krydret, fyldt med rosiner og valnødder (der kan udelades hvis du ikke er til det) og toppet med den bedste syrligt-søde ostecreme med citronsaft og -skal.
4.67 fra 3 stemmer
Servings: 10 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse1 time
Køletid2 timer

Ingredienser

Køkkenudstyr

  • Springform

Fremgangsmåde

  • Pisk blødt smør, farin og æg sammen i en skål.
  • Bland hvedemel, kanel, bagepulver og salt i en anden skål.
  • Pisk skiftevis mel-blandingen og de fintrevne gulerødder i smør-blandingen.
  • Rør rosiner og valnødder i.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) og bag kagen en times tid ved 175 grader. Lad kagen køle helt af.
  • Kom flødeost i en skål og rør flormelis, citronskal og -saft i, til det bliver en lind masse. Du skal bruge skallen fra den hele og 3-4 spsk saft.
  • Smør ostecremen på den kolde gulerodskage. Pynt eventuelt med valnødder og revet citronskal.