Go Back
+ servings
Grønne bønner med brunet smør og hasselnødder

Grønne bønner med brunet smør og hasselnødder

Helt simple lynkogte og sprøde grønne bønner vendt i brunet smør, citronskal og -saft samt hasselnøddeflager. Tilbehør til to personer.
No ratings yet
Antal: 2 personer
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 300 g grønne bønner (helst friske men kogte kan også bruges)
  • 50 g smør
  • ½ stk øko citron
  • 50 g hasselnøddeflager (alternativt grofthakkede hasselnødder)
  • 1 nip flagesalt

Noter

Bruger du bønner fra frost, skal du bare hælde kogende vand over dem, så de tør op og hælde det fra igen, så de kan dampe af. 

Fremgangsmåde

  • Skyl dine bønner og nip det yderste af begge ender af.
  • Kog en gryde med rigeligt saltet vand og lad bønnerne simre heri i 3 minutter.
  • Dræn vandet fra og lad dem dampe af.
  • Smelt smørret i en stor pande ved middelvarme.
  • Efter et par minutter bør det begynde at dufte af ristede nødder, og du kan se, at det begynder at brune. Smid her hasselnøddeflagerne på og rør rundt. Efter et minuts tid, bør flagerne have fået en smule farve.
  • Tag panden af varmen og vend bønnerne i.
  • Vend fintrevet skal og saft fra den halve citron i sammen med en godt nip flagesalt og server.