En nem opskrift på flødekarameller med lidt salt. Salten kan undlades, men jeg kan anbefale den, da den spiller godt op mod den søde karamel. Opskriften giver ca 30 stk.
5 fra 1 stemme
Servings: 30stk
Tilberedelse45 minuttermin
Venteted3 timert
Ingredienser
3½dlfløde
190gsukker
90gglukosesirup
1tskhavsalt
Køkkenudstyr
1 Termometer kan godt undlades
1 Gryde
Fremgangsmåde
Kom fløde, sukker og glukosesirup op i en gryde. Det kommer til at boble en del, så vælg gerne en stor en.
Lad det boble i 45-50 minutter, til det bliver tykt, sejt og gyldenbrunt.
Rør i den en gang mellem - cirka hvert femte minut. Brug gerne et termometer - når den rammer 120 grader, er den færdig.
Rør salt i.
Fór en lille rugbrødsform med bagepapir og smør det med en smule olie.
Hæld karamelmassen i og lad den sætte sig i 3-4 timer på køkkenbordet (eller udenfor hvor der er lidt koldere).
Skær i mundrette karameller og pak dem evt. pænt ind hver for sig. Opbevar på køl.