Go Back
+ servings
Karameller med fløde, sukker, glukosesirup og salt

Flødekarameller

En nem opskrift på flødekarameller med lidt salt. Salten kan undlades, men jeg kan anbefale den, da den spiller godt op mod den søde karamel. Opskriften giver ca 30 stk.
5 fra 1 stemme
Servings: 30 stk
Tilberedelse45 minutter
Venteted3 timer

Ingredienser

  • dl fløde
  • 190 g sukker
  • 90 g glukosesirup
  • 1 tsk havsalt

Køkkenudstyr

  • 1 Termometer kan godt undlades
  • 1 Gryde

Fremgangsmåde

  • Kom fløde, sukker og glukosesirup op i en gryde. Det kommer til at boble en del, så vælg gerne en stor en.
  • Lad det boble i 45-50 minutter, til det bliver tykt, sejt og gyldenbrunt.
  • Rør i den en gang mellem - cirka hvert femte minut. Brug gerne et termometer - når den rammer 120 grader, er den færdig.
  • Rør salt i.
  • Fór en lille rugbrødsform med bagepapir og smør det med en smule olie.
  • Hæld karamelmassen i og lad den sætte sig i 3-4 timer på køkkenbordet (eller udenfor hvor der er lidt koldere).
  • Skær i mundrette karameller og pak dem evt. pænt ind hver for sig. Opbevar på køl.