Det her fad med laks er super nemt at tilberede og kræver måske 15 minutters arbejdstid i køkkenet, og ellers skal det bare hygge sig i ovnen. Vælg den type fisk og grøntsager du kan lide eller hold dig til opskriften her. Hvidvinen kan undlades, og du kan fx servere brød til.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
I alt1 timet
Ingredients
4stklaksefileter
2stkporrer
600gkartofler
1½dlgrøntsagsbouillon(fx 1 bouillonterning rørt ud i 1,5 dl vand)
½dlhvidvin(kan erstattes med saften fra 1/2 citron)
½stkøko citron
1tsktørret timian(eller rosmarin)
1½dlfløde
1håndfuldfrisk persille
salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft og rense porrer og kartofler godt.
Skær både porrer og kartofler i tynde skiver og fordel dem i et ildfast fad.
Hæld bouillon og hvidvin/citronsaft ud over og tørret timian og lidt salt og peber ved.
Dæk fadet med staniol og kom det i ovnen i 30-40 minutter, til det er mørt.
Skær skindet af laksen og læg dem ovenpå grøntsagerne.
Hæld fløden over grøntsagerne og drys laksefileterne med fintrevet citronskal. Krydr dem også med salt.
Skru ovnen ned på 175 grader og sæt fadet tilbage i ovnen i 10-12 minutters tid, til laksen er tilberedt - den må ikke få for meget.