½dlvarmt vand(kunne også være kaffe, mælk, kakao eller måske lidt bailey)
Noter
Vil du lave opskriften i en springform, bradepande eller andet, så læs mine tips længere oppe i forhold til, hvor meget opskriften skal ganges med. På dagen kan du opbevare kagen tildækket på køkkenbordet og derfra kan du komme den på køl.
Køkkenudstyr
1 form 23x23 cm
Fremgangsmåde
Chokoladekage
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn (over-undervarme).
Smelt smør i en lille gryde og lad det afkøle en smule.
Rør sukker, kakao, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
Pisk æg og smør i skålen, til du netop har en ensartet dej.
Pisk kogende vand i dejen, til den netop er ensartet. Dejen skal være flydende.
Kom bagepapir i en 23x23 cm form og hæld dejen i.
Bag kagen i cirka 30-35 minutter, til en stegenål netop kommer ren ud, når du stikker den ned i midten af kagen. Note: Nogle oplever at den skal have lidt længere - det er helt ok. Brug stegenålstricket.
Lad kagen køle af.
Glasur
Smelt smørret i en gryde.
Rør den smeltede smør sammen med kakao, flormelis og vand. Evt. et nip salt hvis du er til det. Glasuren skal gerne have en flydende konsistens, der netop falder pænt af skeen.
Top den afkølede kage med glasur og giv det lov til lige at sætte sig.