Min bedste opskrift på chokoladekage, arvet fra min mor. Saftig, svampet og med en lækker kakaoglasur. Opskriften er nok til 10-12 personer.
5 fra 4 stemmer
Antal: 10personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredienser
Chokoladekage
175gsmør
280gsukker(jeg brugte halv brun farin, halv sukker, men du kan også bruge ren sukker)
35gkakao(svarer til 3 spsk med top)
145ghvedemel
2tskbagepulver
2tskvaniljesukker
½tskfint salt
2stkæg
1¾dlkogende vand
Chokoladeglasur
180gflormelis
25gkakao(svarer til 3 spsk)
30gsmør
½dlvarmt vand(kunne også være kaffe, mælk, kakao eller måske lidt bailey)
Noter
Vil du lave opskriften i en springform, bradepande eller andet, så læs mine tips længere oppe i forhold til, hvor meget opskriften skal ganges med. På dagen kan du opbevare kagen tildækket på køkkenbordet og derfra kan du komme den på køl.
Køkkenudstyr
1 form 23x23 cm
Fremgangsmåde
Chokoladekage
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn (over-undervarme).
Smelt smør i en lille gryde og lad det afkøle en smule.
Rør sukker, kakao, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
Pisk æg og smør i skålen, til du netop har en ensartet dej.
Pisk kogende vand i dejen, til den netop er ensartet. Dejen skal være flydende.
Kom bagepapir i en 23x23 cm form og hæld dejen i.
Bag kagen i cirka 30 minutter, til en stegenål netop kommer ren ud, når du stikker den ned i midten af kagen.
Lad kagen køle af.
Glasur
Smelt smørret i en gryde.
Rør den smeltede smør sammen med kakao, flormelis og vand. Evt. et nip salt hvis du er til det. Glasuren skal gerne have en flydende konsistens, der netop falder pænt af skeen.
Top den afkølede kage med glasur og giv det lov til lige at sætte sig.