En nem og lækker, frisk ceviche inspireret af norden lavet på torsk og vendt med masser af lime, æbler, saltet agurk og dildmayo. Opskriften er som forret til fire personer. Server gerne lidt lækkert brød til.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
I alt1 timet5 minuttermin
Ingredients
350gtorsk
1øko lime( - skal og saft)
1tsksukker
2spskdild akvavit(kan undlades)
2spskolivenolie
1dlmayo(hjemmelavet eller købt)
1æble(rødt )
½agurk
1bundt frisk dild
salt og peber
Fremgangsmåde
Køb en god frisk torsk og frys den ned i minimum 24 timer. Lad den tø op i køleskabet natten over.
Skær fisken ud i små, mundrette tern og vend med limeskal, limesaft, dild akvavit og sukker.
Stil det på køl i 30-60 minutter - smag på konsistensen. Jo længere den står, jo mere "tilbereder" den i syren og bliver fastere.
Skær agurk i helt fine tern og vend med lidt salt. Stil på køl.
Skær æble i helt fine tern og kom dem i en skål med vand og lidt limesaft. Sådan undgår du, at de bliver brune.
Lav enten din egen mayo selv eller brug en god købeversion. Vend med finthakket dild fra ½ bundt.
Hæld vandet fra æblerne. Rør den marinerede fisk og saften derfra sammen med olivenolie, æbletern, agurktern og lidt friskkværnet peber.
Anret i små skåle med dutter af dildmayo, lidt af væsken fra marinaden og ekstra dild på toppen.