Det her er den bedste opskrift på brownie. Jeg laver den normalt med mørk chokolade, men i dag har jeg prøvet med mælkechokolade. En tung, intens og næsten sej brownie med den ikke lige så "bitre" mælkechokolade. Perfekt med ristede hasselnødder og flagesalt.
Opvarm ovnen til 170 grader varmluft og rist i hasselnødderne i 8 minutters tid.
Smelt smør i en gryde og tag den af varmen. Hak herefter chokoladen groft og lade den smelte sammen med smørret.
Nulr skallen af de let afkølede hasselnødderne og hak dem meget groft.
Pisk æg og sukker sammen, uden at det bliver for luftigt.
Vend forsigtigt chokolade+smør i æggemassen med en dejskraber eller lignende.
Sigt mel, kakao og bagepulver i og vend også dét forsigtigt i dejen. Vend til sidst hakkede hasselnødder og 1 god tsk flagesalt i.
Kom bagepapir i en ca 22 × 22 cm firkantet form og hæld dejen ned i formen. Drys med lidt ekstra flagesalt.
Bag din brownie i cirka 40 minutter – den skal være en smule ubagt i midten. Når du stikker en strikkepind eller lignende i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den. Stik gerne i den 5 minutter før, måske den også skal have 5 minutter mere.
Afkøl kagen lidt og kom den så på køl i minimum 3-4 timer, til den er blevet gennemkold og har sat sig. Dette kan også sagtens være dagen før.