Go Back
+ servings
Bagte kartofler med pesto og hvidløgscreme

Bagte kartofler med pesto og hvidløgscreme

Simple ovnbagte kartofler på en aioli-lignende creme toppet med basilikumsmayo. Tilbehør til 4 personer.
No ratings yet
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

  • 750 g kartofler (små)
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 spsk pesto (hjemmelavet eller købt)

Hvidløgscreme

  • 1 stk æg
  • dl smagsneutral olie
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 3 spsk græsk yoghurt (eller cremefraiche)
  • æbleeddike (eller citronsaft)

Fremgangsmåde

  • Start med at skylle kartoflerne og halvere dem.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kog dem i 8 minutter i letsaltet vand. De skal ikke være færdige, men tilberedningen skal bare startes.
  • Dræn kartoflerne for vand og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem i olie og lidt salt.
  • Bag dem i 30 minutter til de er godt gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs.
  • Lav imens din hvidløgscreme ved at slå ægget ud i en høj beholder.
  • Pres hvidløget fint og kom det ned til ægget sammen med et godt nip salt og den smagsneutrale olie.
  • Find en stavblender frem og sæt hovedet af stavblenderen ned omkring æggeblommen. Blend pulserende til ægget begynder at emulgere (cremen begynder at tykne - bare et par sekunder) og blend herefter det hele til en ensartet creme.
  • Vend græsk yoghurt i cremen og smag til med salt og æbleeddike/citronsaft.
  • Find et fad frem og fordel cremen i bunden. Hæld de bagte kartofler ovenpå og dryp på pesto øverst. Drys evt med lidt ristede kerner, parmesanflager og frisk basilikum.