Start med at skylle kartoflerne og halvere dem.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kog dem i 8 minutter i letsaltet vand. De skal ikke være færdige, men tilberedningen skal bare startes.
Dræn kartoflerne for vand og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem i olie og lidt salt.
Bag dem i 30 minutter til de er godt gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs.
Lav imens din hvidløgscreme ved at slå ægget ud i en høj beholder.
Pres hvidløget fint og kom det ned til ægget sammen med et godt nip salt og den smagsneutrale olie.
Find en stavblender frem og sæt hovedet af stavblenderen ned omkring æggeblommen. Blend pulserende til ægget begynder at emulgere (cremen begynder at tykne - bare et par sekunder) og blend herefter det hele til en ensartet creme.
Vend græsk yoghurt i cremen og smag til med salt og æbleeddike/citronsaft.
Find et fad frem og fordel cremen i bunden. Hæld de bagte kartofler ovenpå og dryp på pesto øverst. Drys evt med lidt ristede kerner, parmesanflager og frisk basilikum.