Go Back
+ servings
myslibrød grydebrød hasselnødder tranebær

Myslibrød

Her får du en super nem opskrift på myslibrød a la grydebrød med hasselnødder og tranebær. Forbered dejen aftenen før, lad den hæve på køkkenbordet natten over og bag så dit brød næste morgen. Giver et stort brød.
No ratings yet
Antal: 1 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter
hævetid12 timer

Ingredienser

  • 6 dl vand (koldt)
  • 1 stk gær på størrelse med et stort blåbær
  • 1 spsk sukker (eller honning)
  • 2 tsk fint salt
  • 775 g hvedemel (svarende til ca 12 dl)
  • 100 g hasselnødder (svarende til 2 dl)
  • 75 g tranebær (svarende til 1 dl)

Køkkenudstyr

  • 1 Støbejernsgryde

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Start med at røre gær ud i det kolde vand. Gerne i en kondibøtte eller skål med låg.
  • Rør sukker og salt i.
  • Rør halvdelen af hvedemelet i.
  • Hak hasselnødderne groft og kom dem ned til dejen med tranebær og den sidste mel. Hold evt. en smule mel tilbage - dejen skal stadig være til den klistrerede side.
  • Læg låg på og lad dejen hæve på køkkenbordet natten over.

Næste morgen

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft og kom en støbejernsgryde med låg på derind - lad den varme op med ovnen i 30 minutter.
  • Tag gryden ud af ovnen og drys en smule mel i bunden.
  • Løsn dejen en smule i kanterne, forsigtigt, med en våd dejskraber eller lignende.
  • Hæld dejen ned i den brandvarme gryde, sæt låget på og kom den i ovnen.
  • Bag først dit brød i 30 minutter og fjern så låget og giv det 15 minutter mere til godt gyldent og sprødt på toppen.
  • Flip brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist i minimum 30-60 minutter, før du skærer i det.