Go Back
+ servings
Rødbeder med fetacreme

Rødbeder med fetacreme

En simpel opskrift på kogte rødbeder serveret med en cremet og luftig fetacreme. Jeg har drysset med dukkah, men det kunne også være ristede nødder. Opskriften er fin som tilbehør til 4 personer.
No ratings yet
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time 5 minutter

Ingredienser

  • 900 g rødbeder
  • 200 g feta (gerne en cremet og blød version)
  • 1 dl cremefraiche (eller græsk yoghurt)
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • salt
  • 1 håndfuld frisk basilikum (kan undlades eller erstattes af anden krydderurt)
  • 2 spsk dukkah (alternativt grofthakkede, ristede nødder/kerner)

Fremgangsmåde

  • Start med at skrubbe dine rødbeder. De skal ikke skrælles.
  • Kog dem i saltet vand i en gryde i 45 minutters tid - mindre hvis små rødbeder. De må stadig gerne have bid. Stikker du en skarp kniv i, skal de falde af kniven efter et sekund eller to.
  • Overhæld de kogte rødbeder med koldt vand, så de køler af.
  • Imens rødbeder koger, kan du lave din fetacreme: Blend feta og cremefraiche sammen til en creme, fx i en minihakker.
  • Skræl dine rødbeder og skær dem i små mundrette chunks.
  • Vend rødbedestykkerne med olivenolie, citronsaft og finthakket frisk basilikum. Smag evt til med en smule salt, men husk at cremen er salt.
  • Smør fetacremen ud i bunden af det fad/tallerken, du vil anrette på. Top med rødbederne og drys med dukkah/nødder.