Go Back
+ servings
Broccolitærte med bacon opskrift

Broccolitærte med bacon

En nem og lækker opskrift på broccolitærte med bacon. Serverer jeg en mættende salat til, er der nok til 4 og hvis ikke, er der til 2-3 personer. Jeg har brugt en springform på 18-20 cm i diameter, hvis din form er 24 cm, skal du lave halvanden portion.
5 fra 3 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

Tærtedej

  • dl hvedemel
  • 1 dl fuldkornsmel (gerne fintsigtet)
  • 70 g smør
  • ½ tsk salt
  • 4 spsk vand (måske lidt mere)

Fyld

  • 100 g bacon
  • 1 stk broccoli (gerne et stort hoved)
  • 3 stk æg
  • 1 dl fløde (eller fed cremefraiche)
  • 1 håndfuld fintrevet parmesan (kan sagtens undlades)
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • 1 Springform 18 cm i diameter

Fremgangsmåde

Tærtedej

  • Kom mel og salt i en skål og smuldr det kolde smør i med dine fingre. Du kan også blende det sammen i en minihakker - det er nemmere.
  • Når der ikke længere er klumper af smør, samler du dejen med lidt vand, til du har en sammenhængende dej, der ikke klistrer.
  • Stil dejen på køl i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca 2 mm tykkelse og kom det ene stykke bagepapir med dejen på i en tærteform.
  • Tryk dejen og bagepapir godt ned, så den passer til formen. Prik bunden med en gaffel cirka 10 steder fordelt.
  • Forbag tærtebunden i 10 minutter.

Fyld og samling

  • Steg eller bag bacon sprødt og skær det ud i små stykker, hvis det ikke allerede er det.
  • Skær broccoli ud i mundrette bidder og kog dem i 4-5 minutter i saltet vand til halvmøre.
  • Hæld vandet fra og lad dem dampe godt af.
  • Lav æggemassen ved at piske æg, fløde, parmesan, godt med peber og lidt salt sammen. Bruger du cremefraiche i stedet for fløde, kan det være, at æggemassen skal have et par spsk vand for ikke at være for tyk.
  • Kom lag af broccoli og bacon i din forbagte tærtebund og hæld æggemassen over. Sørg for at det ikke løber udenfor tærtebunden.
  • Bag din tærte i 30-35 minutter, til æggemassen af sat.
  • Lad den gerne sætte sig i 5 minutter, inden du spiser.