Go Back
+ servings
Porretærte med ost

Porretærte med ost

En klassisk porretærte på en tærtebund med smør smagt til med masser af parmesan og muskatnød. Server fx til en frisk salat.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt1 time

Ingredienser

Tærtebund

  • dl mel (fx 1½ dl hvedemel og 1 dl fuldkornsmel)
  • 70 g smør (koldt)
  • ½ tsk salt
  • 4 spsk vand (måske lidt mere)

Tærtefyld

  • stk porrer
  • 3 stk æg
  • 1 dl fløde (alternativt mælk)
  • 1 håndfuld fintrevet parmesan
  • 1 knivspids fintrevet muskatnød
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Tærtebund

  • Start med at forberede dejen. Kom mel og salt i en skål og smuldr det kolde smør i med dine fingre.
  • Når der ikke længere er klumper af smør, samler du dejen med lidt vand, til du har en sammenhængende dej, der ikke klistrer.
  • Stil dejen på køl i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca 2 mm tykkelse og kom det ene stykke bagepapir med dejen på i en tærteform.
  • Tryk dejen og bagepapir godt ned, så den passer til formen og skær overskydende dej fra. Prik bunden med en gaffel cirka 10 steder fordelt.
  • Forbag tærtebunden i 10 minutter.

Tærtefyld

  • Forbered i mellemtiden fyldet. Skær ender er porrerne og skær resten i tynde ringe.
  • Kom porrer op i en si/sigte, så du kan skylle jord væk. Det skal skyldes grundigt.
  • Fyld en gryde med vand og lad det koge op. Salt godt og kog porrer heri i 3 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dampe af et par minutter.
  • Lav æggemassen ved at piske æg, fløde, fintrevet parmesan og muskatnød samt et drys salt og friskkværnet peber sammen.
  • Fordel porrer på den forbagte bund og hæld forsigtigt æggemassen over.
  • Bag din porretærte i cirka 30 minutter til gylden på toppen.