Go Back
+ servings
Salat med varmrøget laks og langtidsbagte tomater

Salat med varmrøget laks og langtidsbagte tomater

Her får du en super lækker, mættende måltidssalat med varmrøget laks, ristede kikærter, langtidsbagte tomater og krydderurtecremefraicedressing. Opskriften er til 2 person.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk hjertesalat (eller 2 store håndfulde af anden salat)
  • dåse kikærter
  • 1 stk varmrøget laks (minimum 125 g, gerne 200 g)
  • olivenolie
  • salt, sukker og peber

Dressing

  • 1 dl cremefraiche (gerne 18%)
  • 1 håndfuld frisk persille (eller andre krydderurter som basilikum, dild, purløg og estragon eller et mix)
  • 1 skvis citronsaft
  • ½ tsk dijonsennep (kan undlades)

Noter

Jeg ved, at varmrøget laks ikke er billigt. Derfor er mængden af laks op til dig. Du kan godt nøjes med et almindelig stykke på omkring 125 g delt til to personer, men hvis du vil forkæle, så er det lækkert med 100 g pr person. 

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde ovnen på 125 grader varmluft.
  • Halver cherrytomater og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend med et par spsk olivenolie og et drys salt, peber og sukker. Placer med den flade side opad.
  • Bag dem i ovnen i minimum en time. Gerne 1,5 hvis du har tid.
  • Når tomater er ved at være færdig, kan du forberede dressingen. Hak krydderurter fint og vend med cremefraiche, citronsaft, salt, peber og evt sennep. Smag til.
  • Dræn kikærterne godt og kom dem på en mellemhøj varm pande med lidt olivenolie og et drys salt.
  • Steg dem i 5 minutters tid, til de er blevet godt gyldne og ristede. De begynder at poppe, og det er meningen.
  • Skyl salat og skær det evt i mundrette stykker. Anret på to tallerkener.
  • Fjern skindet fra laksen og bræk den i mundrette stykker og anret ovenpå salaten.
  • Fordel de ristede kikærter ovenpå sammen med de langtidsbagte tomater. Slut med "klatter" af cremefraichedressing og server.