Go Back
+ servings
Fisk i fad med porrer, kartofler og fløde laks

Fisk i fad med porrer, kartofler og fløde

Det her fad med laks er super nemt at tilberede og kræver måske 15 minutters arbejdstid i køkkenet, og ellers skal det bare hygge sig i ovnen. Vælg den type fisk og grøntsager du kan lide eller hold dig til opskriften her. Hvidvinen kan undlades, og du kan fx servere brød til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 4 stk laksefileter
  • 2 stk porrer
  • 600 g kartofler
  • dl grøntsagsbouillon (fx 1 bouillonterning rørt ud i 1,5 dl vand)
  • ½ dl hvidvin (kan erstattes med saften fra 1/2 citron)
  • ½ stk øko citron
  • 1 tsk tørret timian (eller rosmarin)
  • dl fløde
  • 1 håndfuld frisk persille
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft og rense porrer og kartofler godt.
  • Skær både porrer og kartofler i tynde skiver og fordel dem i et ildfast fad.
  • Hæld bouillon og hvidvin/citronsaft ud over og tørret timian og lidt salt og peber ved.
  • Dæk fadet med staniol og kom det i ovnen i 30-40 minutter, til det er mørt.
  • Skær skindet af laksen og læg dem ovenpå grøntsagerne.
  • Hæld fløden over grøntsagerne og drys laksefileterne med fintrevet citronskal. Krydr dem også med salt.
  • Skru ovnen ned på 175 grader og sæt fadet tilbage i ovnen i 10-12 minutters tid, til laksen er tilberedt - den må ikke få for meget.
  • Drys med finthakket persille og server.