Go Back
+ servings
Opskrift på klassisk jordbærtærte

Jordbærtærte

Den bedste opskrift på en klassisk jordbærtærte med mørdejsbund, mazarinmasse, chokolade, vaniljecreme og danske jordbær. Til 8-10 personer afhængig af (lækker)sult.
5 fra 2 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse1 time
Tilberedelse21 minutter
Køletid2 timer

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 220 g hvedemel
  • 45 g sukker
  • 100 g smør (koldt)

Mazarinmasse

  • 100 g smør (blødt)
  • 100 g sukker
  • 175 g marcipan
  • ¼ dl mælk
  • 1 spsk hvedemel

Vaniljecreme

  • 5 dl mælk
  • 45 g maizena
  • 45 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl fløde

Toppings

  • 400 g jordbær
  • 80 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Elementer: Mørdej, mazarinmasse og creme

  • Lav mørdejen ved at smuldre det kolde smør ud i mel og sukker, til der ingen smørklumper er tilbage.
  • Tilsæt 2-3 spsk vand og saml dejen. Evt. et par spsk mere hvis behov. Den skal ikke æltes men bare netop være sammenhængende og kunne formes til en kugle.
  • Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  • Pisk imens marcipan, smør og sukker til mazarinmassen sammen. Pisk mælk i og så hvedemel.
  • Start vaniljecremen ved at flække vaniljestangen og skrabe kornene ud. Mas dem med lidt af sukkeret.
  • Tag en gryde frem og kom vanilje, sukker, maizena og mælk op heri.
  • Bring det i kog under konstant piskning, til den tykner godt. Du er ikke i tvivl, når den er tyknet.
  • Hæld din vaniljecreme i en dyb tallerken eller skål, dæk med film helt ned til cremen og lad den køle af i køleskabet.

Bagning og samling

  • Skru ovnen op på 175 grader varmluft og smør en klassisk tærteform med smør.
  • Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til ca 3-4 mm tykkelse.
  • Kom dejen over i tærtebunden og tryk den godt ud i alle kanter. Skær overskydende dej af og prik bunden mange steder med en gaffel.
  • Hæld din mazarinmasse i og bag den i 18-20 minutter. Den skal være gylden og flot på toppen. Lad tærten køle af.
  • Når tærten er helt kold, smelter du den mørke chokolade over vandbad og smører det ud på den kolde bund og lader det størkne.
  • Pisk den kolde vaniljecreme blød. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål og vend det i vaniljecremen lidt ad gangen.
  • Fordel den lækre creme på tærten og top med halverede jordbær.