Go Back
+ servings
Poke bowl med teriyaki kylling og chilimayo

Poke bowl med teriyaki kylling

En opskrift på en nem og simpel version af den efterhånden meget populære poke bowl. En slags sushi i en skål. Ris, teriyaki kylling, gulerødder, mango, edamame og chilimayo. Haps! Opskriften er til to personer, men du kan nemt gange op.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • dl ris
  • 2 spsk eddike (fx risvineddike eller æblecidereddike)
  • 1 spsk sukker
  • 2 gulerødder
  • 1 dl edamamebønner (bælgede, gerne optøet fra frost)
  • ½ mango
  • 200 g kylling (bryst eller inderfilet)
  • 3 spsk teriyaki (du kan også bruge soya og en smule sukker)
  • 4 spsk chilimayo (hjemmelavet eller købt)
  • olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde

  • Kog ris efter anvisningen på pakken med en smulesalt.
  • Klargør kylling, fjern evt. sener og fedt og skær i små, mundrette tern.
  • Opvarm en pande med et par spsk olie og et drys salt og steg kyllingen ved middelhøj varme, til ternene netop har fået farve hele vejen rundt. Ca. 2-3 minutter.
  • Kom teriyaki på panden og lad det stege videre ved middeltemperatur i 3-4 minutter, til det er blevet lidt sticky, og kyllingen er tilberedt.
  • Skræl strimler af gulerødderne og skær mango i tynde skiver.
  • Rør eddike og sukker sammen og rør det i de kogte ris.
  • Anret det hele i skåle og top med chilimayo.