Go Back
+ servings
Grillet tunsandwich med pesto og grønt

Tunsandwich med pesto og tomat

En lækker ristet/grillet sandwich med tunsalat, pesto, tomater og salat. Perfekt som nem og hurtig aftensmad, frokost eller på madpakken og en god måde at spise fisk budgetvenligt.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter

Ingredienser

  • 4 skiver brød (gerne godt brød, fx surdejsbrød hvis du har)
  • 1 dåse tun
  • 2 spsk cremefraiche (gerne 18%)
  • 1 tsk grovkornet sennep (du kan også bruge ½ tsk dijonsennep)
  • 2 blommetomater
  • 1 håndfuld rucola (eller anden salat)
  • 2 spsk pesto (med top)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at riste brødet på begge side på en pande til gyldent. Lad det køle lidt af.
  • Rør tunsalaten sammen: Dræn væsken fra tun på dåse og rør sammen med cremefraiche, sennep og salt og peber. Smag til.
  • Skær tomaterne i fine skiver og skyl rucola.
  • Saml en sandwich: Smør pesto på én skive brød og tunsalat på en anden - du burde have nok til to sandwiches, så brug kun halvdelen).
  • Top tunsalat-skiven med tomater og rucola og læg pesto-skiven ovenpå, så du har en sandwich.
  • Skær den evt. over i to halve og nyd!