Go Back
+ servings
Forret appetizer med laks hapser

Kartoffelrøsti med røget laks og creme fraiche

Det her er altså en af de bedste hapsere, appetizere eller forretter, hvis du spørger mig. Sprøde men saftige kartoffelrøsti toppet med røget laks, fed creme fraiche, purløg, rødløg og peber. Helt simpelt. Opskriften giver cirka 8-10 stk og er dermed nok som forret til 4 personer.
4.58 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

Kartoffelrøsti

  • 500 g bagekartofler
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie

Topping

  • 100 g røget laks
  • 100 g creme fraiche (gerne 18 %)
  • 1 rødløg
  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

  • Skrub kartoflerne fri for jord og riv dem groft på et rivejern. Skræl løget og riv også det groft.
  • Kom revne løg og kartofler i et viskestykke og pres så meget af væsken ud som muligt.
  • Rør kartofler og løg sammen med æg, mel og et godt drys salt og peber.
  • Varm en pande op til middelvarme med smør og olivenolie.
  • Form små røsti af cirka 1 spsk "dej" med dine hænder og steg dem et par minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Jeg laver dem over to omgange, så de har plads på panden.
  • Lad dem afkøle lidt, inden du topper med stykker af røget laks, en tsk creme fraiche, finthakkede rødløg og purløg og friskkværnet peber.