Det her er en af mine absolutte favorit tærter. Med balsamico-karamelliserede rødløg en masse, gedeost og frisk timian. Og en sprød, lidt sundere og grovere tærtebund. Opskriften jeg altid bruger. Der er nok mad til 4 personer med en let, grøn salat ved siden af.
Lav og forbag tærtebunden, som der står i dens opskrift.
Skræl rødløgene, halvér dem og skær dem i tynde strimler.
Smelt smør på en stor pande, kom løgene på sammen med et godt drys salt.
Steg løgene ved lav middelvarme i 10 minutters tid, til de bliver bløde og falder lidt sammen. Tilsæt nu bladene fra timiankvistene og balsamico og lad det stege 10 minutters tid mere.
Lav tærtedejen som skrevet i linket og forbag den, mens løgene steger.
Pisk æggemassen sammen af æg, fløde/cremefraiche og et godt drys salt og peber.
Fjern de yderste ender af gedeost-rullen og skær resten i 8 lige store, runde stykker.
Kom løgene i den forbagte tærtebund og lav små lommer til gedeosten. Hæld æggemassen over og bag tærten i cirka 30 minutter ved 175 grader varmluft.
Lad den lige køle en smule og sætte sig i 10 minutters tid, inden den spises.