Go Back
+ servings
Sund tærte med ost og løg

Tærte med karamelliserede løg og gedeost

Det her er en af mine absolutte favorit tærter. Med balsamico-karamelliserede rødløg en masse, gedeost og frisk timian. Og en sprød, lidt sundere og grovere tærtebund. Opskriften jeg altid bruger. Der er nok mad til 4 personer med en let, grøn salat ved siden af.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 900 g rødløg (svarer til ca. 5 store)
  • 1 spsk smør (stor)
  • 5 kviste frisk timian
  • 4 spsk balsamico
  • 3 æg
  • 1 dl fløde (eller 18% cremefraiche)
  • 1 rulle gedeost (180 g)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Lav og forbag tærtebunden, som der står i dens opskrift.
  • Skræl rødløgene, halvér dem og skær dem i tynde strimler.
  • Smelt smør på en stor pande, kom løgene på sammen med et godt drys salt.
  • Steg løgene ved lav middelvarme i 10 minutters tid, til de bliver bløde og falder lidt sammen. Tilsæt nu bladene fra timiankvistene og balsamico og lad det stege 10 minutters tid mere.
  • Lav tærtedejen som skrevet i linket og forbag den, mens løgene steger.
  • Pisk æggemassen sammen af æg, fløde/cremefraiche og et godt drys salt og peber.
  • Fjern de yderste ender af gedeost-rullen og skær resten i 8 lige store, runde stykker.
  • Kom løgene i den forbagte tærtebund og lav små lommer til gedeosten. Hæld æggemassen over og bag tærten i cirka 30 minutter ved 175 grader varmluft.
  • Lad den lige køle en smule og sætte sig i 10 minutters tid, inden den spises.