Go Back
+ servings
Konfekt brownie med mørk chokolade

Brownie med saltkaramel

Her får du opskriften på en tung, intens og mega lækker brownie med saltkaramel, der smelter ind i kagen og laver seje lommer af ekstra lækker brownie. Opskriften giver i hvert fald 10-12 stykker.
5 fra 2 stemmer
Antal: 10 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt1 time 5 minutter

Ingredienser

Saltkaramel

  • 100 g sukker
  • 50 g smør
  • 3 spsk fløde
  • ½ tsk havsalt

Brownie

  • 200 g mørk chokolade
  • 130 g smør
  • 3 æg
  • 325 g sukker (jeg brugte halv brun farin, halv hvidt sukker)
  • 65 g hvedemel
  • tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 2 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde

Saltkaramel

  • Smelt sukker ved middelhøj varme i en lille gryde. Det vil måske klumpe først men derefter blive flydende - prøv ikke at røre for meget i det, i hvert fald ikke i starten.
  • Skru lidt ned for varmen når al sukker er opløst og rør smørret i. Rør herefter fløde i.
  • Skru igen lidt op for varmen, så du får en ensartet masse og lad det boble et par minutter. Rør salt i.
  • Kom bagepapir på en tallerken og smør med lidt olie. Hæld karamellen ud på papiret og kom det i fryseren i en lille halv times tid, til den er helt sat og sprød.

Brownie

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Smelt smør og grofthakket chokolade over et vandbad. Stil det til side.
  • Pisk æg og sukker sammen et minut eller to - ikke for meget, da det ikke skal blive for luftigt.
  • Vend forsigtigt chokolade og smør ind i æggene med en dejskraber.
  • Kom mel, kakao, salt og bagepulver i en skål og si det ned til resten af ingredienserne. Vend forsigtigt rundt til du har en ensartet dej.
  • Fór en firkantet form på ca 22 x 22 cm med bagepapir og hæld dejen i.
  • Skær den iskolde og sprøde karamel i mundrette firkanter og stik dem ned i dejen over hele kagen. Se evt. billede længere oppe.
  • Bag kagen i ca. 40 minutter - den skal være en lille smule ubagt i midten, så når du stikker en strikkepind eller lignende i kagen.
  • Afkøl kagen og lad den herefter sætte sig helt på køl. Gerne natten over.