Go Back
+ servings
Grillede gulerødder med ricotta, honning og pistacienødder

Grillede gulerødder med ricotta, honning og pistacienødder

Et lidt marokkansk inspireret tilbehør møder dansk sommer og sæson for nye, danske gulerødder. Det her er en super lækker salat med al dente grillede gulerødder med et lille kick fra chili, det cremede fra ricotta, søde fra honningen og knasende pistacienødder.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 2 bundt gulerødder (gerne de mindre, nye og danske (se note) - cirka 18 stk)
  • 250 g ricotta
  • 1 tsk honning (en stor én)
  • ½ tsk chiliflager (efter smag)
  • 1 håndfuld frisk persille ( kan undlades)
  • 1 håndfuld pistacienødder
  • olivenolie
  • ¼ øko citron (skallen)
  • flagesalat

Noter

Er det ikke sæson for de mindre, nye og danske gulerødder, kan du også bruge almindelige gulerødder. Skræl dem evt. og skær dem i halve eller kvarte aflange stave afhængig af tykkelse. Grill dem på samme måde. 

Fremgangsmåde

  • Start med at fjerne de grønne toppe fra gulerødder - lad evt et par cm sidde (for udseendes skyld) og skrub og vask gulerødderne rigtig godt, så der ikke gemmer sig jord i. Du kan evt. også komme dem i en står skål med vand for at rense ekstra.
  • Kom gulerødderne på en middelvarm grillpande med et drys salt og et godt skvæt olivenolie.
  • Grill dem i 15 minutters tid, til de er al dente - møre men med lidt bid. Fjern panden fra varmen, vend honning med så den coater alle gulerødder og lad dem afkøle en smule herefter.
  • Pisk i mellemtiden ricotta godt til en ensartet, glat creme. I en minihakker/foodprocessor eller med en håndpisker.
  • Rist pistacienødder på en pande til gyldne. Lad dem køle af og hak dem groft. Hak persille groft.
  • Smør ricotta-cremen ud på et fad eller tallerken og top med de nu lune gulerødder. Drys med pistacienødder, persille, fintrevet citronskal, chiliflager og flagesalat.
  • Dryp også evt. sauce fra panden over gulerødderne. Spis!