Go Back
+ servings
Galette med løg og ost - fransk løgtærte

Galette med løg og ost

Her får du en fransk løgtærte aka. galette med løg (og ost!). En galette er en tærte uden form - hvor du i stedet bøjer kanterne indover fyldet. Opskriften er til 4 personer med en fyldig, frisk salat på siden.
4.50 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse35 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt1 time

Ingredienser

Dej

  • 1 dl fuldkornsmel
  • dl hvedemel
  • 65 g smør (blødt)

Fyld

  • 700 g løg (svarer til 4 store)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk frisk timian (finthakket)
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 75 g mascarpone (eller fed cremefraiche)
  • 50 g modnet cheddar (eller andet fast ost)
  • 1 æg (kan undlades)
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl løg og hvidløg.
  • Halver løgene og snit dem i tynde skiver. Hak hvidløget fint.
  • Steg løg og hvidløg på en pande i et par spsk olivenolie med frisk timian, eddike og et drys salt og peber.
  • Lad det stege ved lav middelvarme, til det falder sammen og bliver helt blødt. Det tager nok 15-20 minutters tid.
  • Lav imens dejen ved at smuldre smørret ud i fuldkornsmel, hvedemel og et nip salt.
  • Tilsæt lidt vand for at samle dejen - jeg brugte en lille ½ dl. Den skal bare hænge sammen og ligne en klassisk grov tærtedej.
  • Sæt dejen på køl, imens løgene steger færdigt.
  • Riv osten groft.
  • Kom dejen mellem to stykker bagepapir og rul den tyndt ud til en rund cirkel med et par mm tykkelse.
  • Smør mascarpone ud på dejen men undlad at komme noget på de yderste cirka 3 cm hele vejen rundt.
  • Fordel løgene ovenpå og drys med osten.
  • Fold de uberørte sider indover, så fyldet er lukket til i siderne men stadig kan ses i midten. Se billederne.
  • Pisk æg med en spsk vand og pensl siderne. Dette step kan undlades.
  • Bag din galette i 25-30 minutter ved 180 grader varmluft. Lad den sætte sig i 5 minutter og spis.