Skræl løg og hvidløg.
Halver løgene og snit dem i tynde skiver. Hak hvidløget fint.
Steg løg og hvidløg på en pande i et par spsk olivenolie med frisk timian, eddike og et drys salt og peber.
Lad det stege ved lav middelvarme, til det falder sammen og bliver helt blødt. Det tager nok 15-20 minutters tid.
Lav imens dejen ved at smuldre smørret ud i fuldkornsmel, hvedemel og et nip salt.
Tilsæt lidt vand for at samle dejen - jeg brugte en lille ½ dl. Den skal bare hænge sammen og ligne en klassisk grov tærtedej.
Sæt dejen på køl, imens løgene steger færdigt.
Riv osten groft.
Kom dejen mellem to stykker bagepapir og rul den tyndt ud til en rund cirkel med et par mm tykkelse.
Smør mascarpone ud på dejen men undlad at komme noget på de yderste cirka 3 cm hele vejen rundt.
Fordel løgene ovenpå og drys med osten.
Fold de uberørte sider indover, så fyldet er lukket til i siderne men stadig kan ses i midten. Se billederne.
Pisk æg med en spsk vand og pensl siderne. Dette step kan undlades.
Bag din galette i 25-30 minutter ved 180 grader varmluft. Lad den sætte sig i 5 minutter og spis.