Go Back
+ servings
Grøn pesto - opskrift klassisk basilikumpesto

Grøn pesto

En lækker og nem grøn pesto af basilikum. Basilikumpesto er min favorit, og her får du en næsten klassisk version. Opskriften giver et lille glas. Lav endelig dobbelt portion - det vil du ikke fortryde.
5 fra 6 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 1 potte basilikum
  • 50 g parmesan (Eller anden hård, salt ost)
  • ¼ citron (saften)
  • 1 dl olivenolie
  • 50 g mandler
  • ½ fed hvidløg (kan undlades)
  • salt

Køkkenudstyr

  • Minihakker

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen ved 150 grader i 10-12 minutters tid. Lad dem køle lidt af.
  • Blend basilikumbladene, parmesan, citronsaft, olivenolie, ristede mandler, hvidløg og et nip salt sammen - i en foodprocesser eller minihakker.
  • Jeg kan godt lide konsistensen en smule grov.
  • Smag til med evt. ekstra citronsaft eller salt og måske olivenolie efter konsistens.
  • Opbevar i et glas med tætsiddende låg i 1-2 uger.