Go Back
+ servings
Spanakopita - græsk spinattærte med feta

Spanakopita

En lækker og lidt anderledes variant af en spinattærte med feta - nemlig en græsk spanakopita. Sprød filodej som bund med lækkert og smagsfyldt spinatfyld med feta, citronskal og andet godt. Opskriften er til 4-5 personer med en frisk salat til.
4.63 fra 8 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 3 æg
  • 600 g spinat (frossen og optøet)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • ½ øko citron (skallen)
  • 1 drys muskatnød (fintrevet)
  • 100 g parmesan (eller andet fast ost)
  • 200 g feta
  • salt og peber
  • 7 ark filodej
  • olivenolie
  • sesamfrø

Fremgangsmåde

  • Pres al overskydende væde ud af den optøede spinat. Dette gøres nemmest i en si.
  • Skræl løg og hvidløg og hak begge dele fint. Hak også timian fint.
  • Pisk æg i en skål og tilsæt spinat, løg, hvidløg, timian, fintrevet citronskal og muskatnød, fintrevet parmesan og et drys salt og peber. Rør det sammen.
  • Smuldr feta og rør det forsigtigt i.
  • Kom bagepapir på en bageplade og læg et ark filodej på.
  • Pensl med lidt olie og læg endnu et ark filodej over - dog lidt forskudt.
  • Fortsæt med alle arkene og læg dem en smule forskud hver gang, så du til sidst får en fin symmetrisk stjerne-agtig bund af filodejsark.
  • Fordel spinatfyldet i midten, så der stadig er god plads ud til kanterne.
  • Fold kanterne ind over midten, så det indkapsler dejen og pres det lidt sammen. Drys med sesamfrø.
  • Bag tærten ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter. Skru evt. lidt ned undervejs, hvis den bliver for mørk - det gjorde jeg cirka halvvejs.
  • Lad tærten afkøle og sætte sig lidt i 15 minutters tid og spis så.