Go Back
+ servings
Tærte med porrer og skinke

Tærte med porrer og skinke

En sprød og fedtfattig tærte med porrer, spinat, skinke og feta. Perfekt aftensmad til 3-4 personer med en lækker salat til. Den kan også fryses og er god på madpakken.
4.67 fra 6 stemmer
Antal: 1 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • porrer (stor eller to små)
  • 100 g skinke (helst skiver af skinke)
  • 75 g feta (gerne fra blok)
  • 4 æg
  • 3 spsk cremefraiche
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Tærteform

Fremgangsmåde

  • Start med at forberede tærtebunden som i linket i ingredienslisten. Imens den forbager i ovnen, kan du forberede fyldet.
  • Pisk æg, cremefraiche og salt og peber i en skål. Stil det til side.
  • Fjern ender fra porrer og skær porrerne i tynde skiver. Skyl dem godt, så eventuel jord skylles væk.
  • Damp spinat i en gryde med en lille smule vand og med et låg på ved middel-høj varme, til det faldet sammen. Pres derefter al overskydende vand ud af spinaten.
  • Damp derefter porrerskiverne som spinaten i en gryde. Dog ikke samtidigt. Dup dem tørre.
  • Hæld de møre porrer i den forbagte tærtebund. Fordel spinaten ovenpå porrerne.
  • Skær skinken i tern og fordel det oven på. Smuldr feta og drys det over.
  • Hæld æggemassen udover fyldet og bag tærten ved 180 grader i cirka 30 minutter.