Go Back
+ servings
Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho er en frisk og lækker kold tomatsuppe, der er perfekt på varme dage. Jeg topper med sprøde brødcroutoner eller serverer med brød, men den kan også spises, som den er. Opskriften er nok til 5-6 personer til forret eller 3 til let aftensmad. Vær opmærksom på, at suppen gerne skal forberedes minimum et par timer før.
4.50 fra 4 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse15 minutter
Hviletid3 timer

Ingredienser

  • 2 skiver brød (daggammelt og hvidt)
  • 600 g tomater (solmodne)
  • ½ agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 4 spsk balsamico
  • salt og peber
  • brød eller brødcroutoner

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Skær skorperne fra brødet og skær resten i tern. Læg det i blød i lidt vand.
  • Skær tomaterne i kvarte, skræl agurken og skær den i grove stykker.
  • Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i grove stykker.
  • Blend alle grønsagerne (med løg og hvidløg - uden skræl selvfølgelig) i en foodprocessor eller blender sammen med det nu bløde brød.
  • Tilsæt olivenolie og balsamico og blend med en smule vand, til suppen er glat og har den ønskede flydende konsistens.
  • Tilsæt evt. lidt mere vand. Smag til med godt med salt og peber.
  • Hvis du godt kan lide, at suppen er helt tyndflydende og glat, kan du passere den gennem en sigte. Jeg gør det dog ikke.
  • Stil suppen i køleskabet i nogle timer, så den kan samle smag.
  • Server den med friskbagt brød, brødcroutoner eller hvad du nu lige lyster. Jeg kan anbefale noget, der knaser som topping.