Go Back
+ servings
Bagt grød med bær, kokos og nøddeknas

Bagt grød med bær, kokos og nøddeknas

En lækker, sund morgenmad a la bagt grød med bær, kokos og nøddeknas. Opskriften er til 4-5 personer og kan spises, som den er eller med kold mælk/yoghurt til. Den er både god varm og kold.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

  • 400 g bær (friske eller optøede fra frost)
  • 175 g havregryn (grovvalsede )
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk ingefær (fintrevet)
  • ½ øko citron (skallen)
  • 2 æg
  • 5 dl mælk
  • 1 vaniljestang (eller ½ tsk vaniljepulver)
  • ½ dl akaciehonning ( eller sirup)
  • 2 spsk kokosmel
  • 1 spsk kokosolie ( + lidt til at smøre formen)
  • 30 g græskarkerner
  • 70 g mandler

Fremgangsmåde

  • Smør en form (ca 20×25 cm) med lidt kokosolie. Fordel bær på bunden af formen.
  • Bland havregryn, citronskal, revet ingefær, korn fra vaniljestangen, bagepulver og en drys salt i en skål og fordel det udover bærrene.
  • Pisk æg og mælk sammen.
  • Bland mandler, græskarkerner, akaciehonning, kokosmel og kokosolie med hænderne i en lille skål.
  • Hæld æggemassen udover bær og gryn og fordel nøddeblandingen ovenpå.
  • Bag grøden i 40 minutter ved 180 grader, til nødderne er sprøde og grøden har sat sig.
  • Lad den køle lidt af og nyd den alene eller med mælk/yoghurt til.