Go Back
+ servings
Frisk pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater

Frisk pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater

En af mine yndlings pastaretter med frisk pasta, røget laks, spinat, masser af citron og langtidsbagte tomater. Opskriften er nok til 3-4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 20 cherrytomater
  • 250 g frisk spinat
  • 1 rødløg
  • 200 g røget laks
  • 375 g frisk pasta (fx pappardelle eller fettuccine)
  • 2 spsk. flødeost (eller mascarpone)
  • 5 spsk mælk (alternativt vand)
  • 1 håndfuld frisk purløg (eller persille)
  • ½ citron
  • salt og peber
  • 1 tsk sukker

Fremgangsmåde

  • Skær cherrytomater i halve og vend med lidt olivenolie, salt, peber og sukker.
  • Bag dem i ovnen i 1 time ved 125 grader. Når de har været inde i 50 minutter, kan du starte på resten.
  • Skræl og hak rødløg fint og steg det i en stor pande i en smule olivenolie i et par minutter.
  • Kom spinat på og lad det falde sammen.
  • Skru ned på mellemvarme. Skær laksen i små tern og kom det på panden.
  • Bland philadelphia og mælk med en ske i et glas og kom det på panden og rør rundt i et par minutter.
  • Kog imens den friske pasta efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra (men gem lidt af kogevandet).
  • Kom de langtidsbagte tomater, pasta og citronsaft på panden. Varm det langsomt op og kom evt lidt af pasta-kogevandet på, hvis det er for “tørt”. Pyt med finthakket purløg.