Go Back
+ servings
Tomatsuppe med mascarpone

Tomatsuppe med mascarpone

En cremet og smagsfuld tomatsuppe med soltørrede tomater og mascarpone. Opskriften er nem at lave og kan spises, som den er eller med lækker brød til eller pasta i.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 12 soltørrede tomater (fra olie i glas)
  • 3 spsk olie (gerne fra de soltørrede tomater)
  • 1 dåse tomatpure (140 g)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • dl kogende vand
  • 1 spsk sukker
  • 125 g mascarpone
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Stavblender

Fremgangsmåde

  • Skræl løg og hvidløg og hak dem fint.
  • Steg dem ved middelvarme i olien i en stor gryde et par minutter, til de bliver bløde.
  • Hak de soltørrede tomater groft og kom dem i. Lad det stege et minuts tid, inden du kommer tomatpure i og lader det riste med i et minut eller to.
  • Tilsæt det kogende vand, bouillonterninger, hakkede tomater, sukker og et godt drys salt og peber og lad det simre under låg i 15 minutter.
  • Tag gryden af varmen og blend suppen helt glat - jeg bruger en stavblender.
  • Tilsæt mascarpone og blend suppen til en cremet suppe.
  • Smag til med salt og peber og server. Fx med lækker brød, frisk persille eller pasta.