Go Back
+ servings
Pandekagelagkage med hindbær og mørk chokolade

Pandekagelagkage med hindbær og chokolade

En lækker og frisk pandekagelagkage med hindbærskum, vanilje og mørk chokolade. En kage for både børn og voksne, og som kan fyldes med alt, hvad hjertet begærer. Du kan endda sagtens forberede hindbær og pandekager dagen før og først lave skum og lægge den sammen før servering. Opskriften er nok til 8-10 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse1 time
Køletid1 time

Ingredienser

Pandekager

  • 2 æg
  • dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • dl hvedemel
  • 1 øko citron (skallen)
  • smør (til stegning)

Fyld

  • 200 g frosne hindbær
  • 2 dl piskefløde
  • 4 spsk græsk yoghurt
  • 1 spsk flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 1 bakke friske hindbær
  • 40 g mørk chokolade (hakket)
  • frisk mynte (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Lav først pandekagedej ved at piske æg og halvdelen af mælken sammen i en skål.
  • Pisk mel, sukker, salt og fintrevet citronskal i og derefter resten af mælken. Dejen skal være en smule tykkere end ved normale pandekager.
  • Lad dejen hvile i 20 minutter på køkkenbordet. Giv imellemtiden de frosne hindbær et opkog i 1 minuts tid.
  • Kom det op i en skål, mos det lidt med en gaffel og lad det køle helt af, evt. på køl.
  • Steg pandekagerne i en smule smør på en mellemstørrelse pande ved ret høj varme. Der skulle gerne blive omkring 12 pandekager.
  • Lad pandekagerne køle helt af i køleskabet.
  • Når hindbærrene er kolde, skal piskefløden piskes til fast flødeskum i en skål.
  • Flæk vaniljestangen og mas kornene med flormelis.
  • Vend græsk yoghurt i flødeskummen med en dejskraber og vend derefter også den afkølede hindbærkompot og vanilje-flormelis i. Stil den på køl.

Samling

  • Læg en kold pandekage på et fad, smør med en tyndt lag hindbærskum, læg endnu en pandekage ovenpå og smør igen med et lag hindbærskum.
  • Fortsæt til du har brugt alle pandekager eller hindbærskum, gem dog lidt skum til toppen.
  • Kom også nogle af de friske hindbær og lidt af den hakkede mørke chokolade på cirka 3-4 forskellige lag indeni kagen.
  • Pynt kagen med resten af hindbærskummet, resten af de friske hindbær, mørk chokolade og frisk mynte.
  • Server kagen med det samme eller stil den på køl i max et par timer før servering.