Go Back
+ servings
Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

En nem og lækker opskrift på chicken tikka masala med kylling, kokosmælk og en nem, hjemmelavet karrypasta, der giver en skøn, dyb smag. Retten er ikke stærk, så du kan smage til med mere chili, hvis du vil. Server med ris og måske hjemmebagte naanbrød.
4.74 fra 23 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
Marinering30 minutter
I alt1 time

Ingredienser

Karrypasta

  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 3 cm ingefær (skrællet)
  • 3 spsk garam masala (stødt)
  • 2 tsk gurkemeje (stødt, kan undlades)
  • 2 tsk fint salt
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 øko citron (skallen)

Chicken tikka masala

  • 500 g kylling (bryster eller inderfileter)
  • 1 dl græsk yoghurt (10 % - du kan også bruge 18% cremefraiche)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 280 g tomatpure (svarer til 2 store dåser)
  • olie, salt og sukker

Fremgangsmåde

  • Start med at lave din karrypasta ved at skrælle løg og hvidløg.
  • Halver løget og kom det i en minihakker eller lignende med hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chili, salt og fintrevet citronskal.
  • Blend det hele til en nogenlunde glat karrypasta.
  • Skær kylling ud i mundrette stykker og kom dem i en pose med græsk yoghurt og 2 spsk af din karrypasta.
  • Masser det godt sammen, lav en knude på posen og lad det marinere - enten 30 minutter på køkkenbordet eller op til et døgn på køl.
  • Kom den resterende karrypasta op i en stor gryde med et par spsk olie. Rist det af et minut eller to.
  • Tilsæt marineret kylling og marinaden ved, tomatpure, kokosmælk og 2 dl vand.
  • Lad det simre under låg i 15-20 minutter, til kyllingen er tilberedt.
  • Smag til med sukker (jeg kom 1-2 spsk i) og evt. mere salt.