Lækre mini burgere aka sliders med laks, sprøde grøntsager og dildcreme. Opskriften er nok til 4 meget sultne eller 6 almindeligt sultne personer - den giver nemlig 12 stk.
4.50 fra 2 stemmer
Servings: 5personer
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse12 minuttermin
Hævetid1 timet30 minuttermin
I alt2 timert12 minuttermin
Ingredients
Sliders boller
25ggær
2½dlkærnemælk
1tsksalt
150ggrahamsmel
170ghvedemel
1æg
nigellafrø(kan undlades)
Fyld
4laksefileter(ovnbagte)
2gulerødder
½squash
½lime
1spskolivenolie
½agurk
1bundtfrisk dild
2dlcremefraiche
salt og peber
Fremgangsmåde
Sliders boller
Oplæs gær i kærnemælken. Tilsæt salt og grahamsmel.
Ælt hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er glat, smidig og lige akkurat slipper fingrene.
Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve lunt i 1 time på køkkenbordet.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker.
Form dem til små boller og placerer på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade, så de er 1 cm høje.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Pensl bollerne med et pisket æg, drys med frø og bag dem ved 190 grader i cirka 12 minutter.
Fyld
Skræl gulerødder og brug skrælleren til at lave lange strimler af gulerod. Gør det samme med den halve squash.
Vend grøntsagsstrimler i limesaft, olivenolie, salt og peber.
Lav imens dildcremen ved at rive den halve agurk groft. Pres så meget af væden ud af den groftrevne agurk som muligt.
Hak dild og bland med agurk, cremefraiche, salt og peber.
Server bollerne sammen med flager af ovnbagt laks, grøntsagsstrimler og dildcreme.