Go Back
+ servings
Sliders med laks og dildcreme

Sliders med laks og dildcreme

Lækre mini burgere aka sliders med laks, sprøde grøntsager og dildcreme. Opskriften er nok til 4 meget sultne eller 6 almindeligt sultne personer - den giver nemlig 12 stk.
4.50 fra 2 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse12 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
I alt2 timer 12 minutter

Ingredienser

Sliders boller

  • 25 g gær
  • dl kærnemælk
  • 1 tsk salt
  • 150 g grahamsmel
  • 170 g hvedemel
  • 1 æg
  • nigellafrø (kan undlades)

Fyld

  • 4 laksefileter (ovnbagte)
  • 2 gulerødder
  • ½ squash
  • ½ lime
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ agurk
  • 1 bundt frisk dild
  • 2 dl cremefraiche
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Sliders boller

  • Oplæs gær i kærnemælken. Tilsæt salt og grahamsmel.
  • Ælt hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er glat, smidig og lige akkurat slipper fingrene.
  • Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve lunt i 1 time på køkkenbordet.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker.
  • Form dem til små boller og placerer på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade, så de er 1 cm høje.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med et pisket æg, drys med frø og bag dem ved 190 grader i cirka 12 minutter.

Fyld

  • Skræl gulerødder og brug skrælleren til at lave lange strimler af gulerod. Gør det samme med den halve squash.
  • Vend grøntsagsstrimler i limesaft, olivenolie, salt og peber.
  • Lav imens dildcremen ved at rive den halve agurk groft. Pres så meget af væden ud af den groftrevne agurk som muligt.
  • Hak dild og bland med agurk, cremefraiche, salt og peber.
  • Server bollerne sammen med flager af ovnbagt laks, grøntsagsstrimler og dildcreme.