Go Back
+ servings
gulerodskage

Gulerodskage med citron-ostecreme

Verdens bedste opskrift på gulerodskage. Krydret, fyldt med rosiner og valnødder (der kan udelades hvis du ikke er til det) og toppet med den bedste syrligt-søde ostecreme med citronsaft og -skal.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 10 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse1 time
Køletid2 timer

Ingredienser

  • 200 g smør (blødt )
  • 190 g brun farin
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 300 g gulerødder (fintrevne)
  • 2 håndfulde valnødder (grofthakkede)
  • dl rosiner
  • 1 nip salt
  • 200 g flødeost
  • 50 g flormelis
  • 1 øko citron (skal fra den hele + 3-4 spsk saft)

Køkkenudstyr

  • Springform

Fremgangsmåde

  • Pisk blødt smør, farin og æg sammen i en skål.
  • Bland hvedemel, kanel, bagepulver og salt i en anden skål.
  • Pisk skiftevis mel-blandingen og de fintrevne gulerødder i smør-blandingen.
  • Rør rosiner og valnødder i.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) og bag kagen en times tid ved 175 grader. Lad kagen køle helt af.
  • Kom flødeost i en skål og rør flormelis, citronskal og -saft i, til det bliver en lind masse. Du skal bruge skallen fra den hele og 3-4 spsk saft.
  • Smør ostecremen på den kolde gulerodskage. Pynt eventuelt med valnødder og revet citronskal.