Go Back
+ servings
koldhævede æbleboller

Koldhævede æbleboller

Saftige og nemme koldhævede æbleboller. Forbered dejen aftenen før og bag den næste morgen. Opskriften giver 12-14 æbleboller.
5 fra 2 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse18 minutter
Hævetid10 timer

Ingredienser

  • 3 dl vand (lunkent)
  • 12 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 dl A38 (eller anden neutral yoghurt)
  • 2 æbler (mellemstørrelse)
  • 100 g fuldkornsmel
  • 1 dl havregryn
  • 400 g hvedemel (cirka)
  • græskarkerner

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i det lunkne vand i en røremaskine eller en skål.
  • Riv æbler groft på et rivejern.
  • Tilsæt A38, salt, kardemomme, revne æbler, havregryn og fuldkornsmel til gær og vand og rør godt.
  • Ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Dejen skal ende stadig at være en smule klistret, det er meningen.
  • Dæk skålen med et viskestykke, og kom skålen i køleskabet natten over.
  • Næste morgen tager du dejen ud af køleskabet og klatter 12-14 boller ud på en bageplade med bagepapir.
  • Drys bollerne med græskarkerner.
  • Varm ovnen til 230 grader over- undervarme, og bag bollerne i den varme ovn i cirka 18-20 minutter, til de er sprøde og gyldne.