Go Back
+ servings
Blåbærmazarin med mørk chokolade

Blåbærmazarin med mørk chokolade

En saftig og lækker mazarinkage med blåbær og mørk chokolade. Server den som den er eller med en fed klat cremefraiche til.
5 fra 4 stemmer
Antal: 9 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 190 g marcipan (revet)
  • 190 g sukker
  • 190 g smør (blødt)
  • 4 æg
  • 100 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g blåbær (friske)

Køkkenudstyr

  • Kageform

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker og blødt smør godt sammen i en skål og pisk derefter revet marcipan i.
  • Pisk æggene i ét ad gangen og brug derefter en dejskraber eller træske til at vende hvedemel i.
  • Hak den mørke chokolade groft, og vend det forsigtigt i sammen med de friske blåbær.
  • Hæld dejen i en form – jeg har brugt en firkantet form på cirka 22 x 22 cm.
  • Bag kagen ved 180 grader i cirka 45 minutter.
  • Lad kagen afkøle, og hvis du har tid, kan du lade den blive helt kold i køleskabet – kagen bliver kun bedre dagen efter.