Go Back
+ servings
Cheesecake i glas med saltkaramel

Cheesecake i glas med saltkaramel

Lækker cheesecake i glas med saltkaramel og havregrynsbund. En lidt sundere og lettere variant, der er perfekt til gæster. Portionen giver 4 gode eller 6 små portioner.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse25 minutter
Køletid3 timer

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 70 g havregryn (gerne grovvalsede)
  • 20 mandler
  • 100 g flødeost
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk flormelis
  • 1 drys vaniljepulver
  • 100 g græsk yoghurt (10 %)
  • dl piskefløde
  • 4 tsk karamel (dulce de leche)
  • ½ tsk havsalt

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen i 5-8 minutter ved 180 grader. Hak dem groft.
  • Smelt smør på en pande, tilsæt havregryn og rist det i 5-10 minutter, til det er sprødt og gyldent.
  • Tilsæt de grofthakkede mandler, men gem 1 spsk til senere.
  • Kom det op på en tallerken og lad det køle helt af, imens du laver cremen.
  • Rør philadelphia sammen citronsaft, vaniljepulver og flormelis og rør derefter også græsk yoghurt i.
  • Pisk fløden i en anden skål til letpisket flødeskum og vend indholdet af de 2 skåle forsigtigt sammen med en dejskraber.
  • Kom dulce de leche karamel op i en lille skål og rør det godt sammen med havsalt – smag dig eventuelt frem.
  • Tag 4 glas (eller 6 små) frem og fordel havregrynsblandingen, så der er lige meget i bunden af hvert glas. Fordel derefter cremen ovenpå.
  • Top til sidst med 1 tsk karamel i hver af de 4 glas og ‘swirl’ det lidt rundt.
  • Drys med de resterende mandler og sæt glassene på køl i minimum et par timer, inden du serverer.