Go Back
Tærte med søde kartofler, spinat og feta

Tærte med søde kartofler, spinat og feta

En grov og sprød tærte med søde kartofler, spinat og feta. Perfekt med en salat til aftensmad eller til frokost på madpakken.
5 fra 2 stemmer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 300 g søde kartofler
  • 2 håndfulde frisk spinat (store )
  • 3 æg (M/L)
  • dl creme fraiche
  • 1 dl mælk
  • 1 øko citron (skallen)
  • 100 g feta
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Tærteform

Fremgangsmåde

  • Lav tærtedejen som i opskriften (tryk på linket i ingredienslisten) og forbag den.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
  • Steg dem på en pande ved middel-høj varme i 1-2 spsk olie i 10 minutters tid.
  • Skyl spinat og damp det i en gryde med låg, til det er faldet sammen. Tryk derefter overskydende væde ud af spinaten.
  • Skær feta i tern.
  • Pisk æg, mælk, creme fraiche, citronskal og godt med salt og peber sammen i en skål.
  • Kom kartoffeltern på den forbagte tærtebund, fordel spinat ovenpå, derefter fetatern og til sidst æggemassen ud over.
  • Bag tærten i cirka 35 minutter ved 180 grader.