Go Back
+ servings
Butter chicken opskrift

Butter chicken

Indisk butter chicken i en lidt sundere version, end den du får hos takeaway-stederne. Dog stadig med krydderier, mør kylling, fløde og smør, som du kender den. Server med ris.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse40 minutter
Marinering10 timer

Ingredienser

Marinade

  • 500 g kyllingebryster
  • ¼ citron
  • 1 tsk fint salt
  • 2 tsk garam masala
  • 2 dl græsk yoghurt (10 %)

Sauce

  • 2 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk garam masala
  • 2 tsk mild paprika (1 tsk hvis stærk)
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1,5 dl piskefløde
  • 3 spsk smør
  • ris (til servering)

Fremgangsmåde

Marinade (gerne aftenen før)

  • Skær kylling i mundrette tern.
  • Kom kyllingetern i en plastikpose med de andre ingredienser til marinaden og masser det godt sammen.
  • Lad det marinere - gerne natten over på køl eller minimum et par timer.

Butter chicken

  • Hak løg, varm en gryde op med olivenolie og kom løgene heri.
  • Steg løgene i 15 minutter ved middel-lav varme, til de er bløde (her skal du være tålmodig, det giver en super god smag).
  • Tilsæt finthakket hvidløg og skru lidt op for varmen.
  • Tilsæt garam masala, paprika, chiliflager, kanel og lidt salt og “rist” det lidt sammen.
  • Kom også hakkede tomater og vand i og lad det simre i et par minutter.
  • Tilsæt så fløden og blend det forsigtigt med en stavblender, til det netop er ensartet.
  • Kom den marinerede kylling (og tilhørende saft) i.
  • Læg låg på gryden og lad det hele simre ved middel-lav varme, til kyllingen er tilberedt. Det tager cirka 15 minutter.
  • Rør til sidst smør i og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt sukker. Server med ris.