Go Back
+ servings

Mazarinkage med bær og hyldeblomstcreme

En lækker og sommerlig mazarinkage med friske bær og vanilje-hyldeblomstcreme. Det perfekte alternativ til en jordbærtærte.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse25 minutter
Køletid2 timer

Ingredienser

Bund

  • 240 g marcipan
  • 120 g smør (koldt )
  • 2 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 dl mandelflager

Creme og topping

  • 4 æggeblommer
  • 35 g sukker
  • ½ spsk majsstivelse
  • ½ dl hyldeblomstsaft
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk skyr (tyk)
  • 1 vaniljestang (eller ½ tsk ren vaniljepulver)
  • 3 dl friske bær

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker

Fremgangsmåde

Bund

  • Riv marcipan groft og skær smør i tern.
  • Pisk det sammen og pisk derefter æggene i ét ad gangen. Vend hvedemelet i dejen.
  • Smør en 20 cm rund form og drys med mandelflager, så de sidder fast på både bund og sider.
  • Kom dejen i formen og bag ved 175 grader i cirka 25 minutter.
  • Lad kagen køle helt af.

Creme og samling

  • Lav cremen ved at piske æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
  • Kog 2 dl piskefløde op under omrøring til lige før kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen, rør majsstivelsen ud i hyldeblomstsaften og rør det i den varme fløde.
  • Pisk det i æggeblandingen lidt ad gangen.
  • Kom det tilbage i gryden og kog op, imens du pisker, til det tykner.
  • Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt ned til cremen, så det ikke danner kondens.
  • Kom cremen på køl, så den kan blive helt kold.
  • Lige inden du serverer, skal du piske 1 dl piskefløde til flødeskum sammen med vaniljepulveret.
  • Vend skyr og hyldeblomstcremen i. Hvis du synes cremen er for tynd, kan du piske den lidt.
  • Pynt mazarinbunden med creme og friske bær. Hvis der er creme tilovers, kan du servere resten ved siden af.