Go Back
+ servings
Islagkage

Islagkage med saltkaramel og browniebund

En lækker islagkage med vaniljeis, saltkaramel og browniebund. du kan sagtens forberede browniebunden og karamellen på forhånd og endda hele islagkagen dagen eller to dage før.
5 fra 2 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse1 time 30 minutter
Tilberedelse25 minutter
Frysetid8 timer

Ingredienser

Brownie

  • 150 g mørk chokolade
  • 85 g smør
  • 130 g sukker
  • 2 æg

Is

  • 4 (pasteuriserede) æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • dl sødmælk
  • dl piskefløde
  • ½ tsk vaniljepulver

Karamel

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker
  • Gryde

Fremgangsmåde

Brownie

  • Smelt chokolade og smør over vandbad og lad det afkøle lidt.
  • Pisk æg og sukker luftigt – det tager et par minutter og rør det så sammen med chokolade-smørret.
  • Smør en springform (ca. 18 cm i diameter), hæld dejen i og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter.
  • Lad kagen afkøle helt og sæt så kagen med formen i fryseren, imens du laver is.

Is

  • Pisk æggeblommer, vaniljepulver og sukker luftigt og pisk så mælken i lidt ad gangen.
  • Pisk fløden til flødeskum i en anden skål og vend det i mælke-blandingen.
  • Kør cremen på ismaskine, til den har en tyk soft-ice konsistens.

Samling

  • Kom karamellen op i en skål, rør godt rundt og vend derefter havsalt langsomt i – vær ikke for voldsom, da det er meningen, at der skal være flager af salt i karamellen. Smag til med salt.
  • Smør et tyndt lag af saltkaramel på browniebunden og kom isen oven på.
  • Fordel små “klatter” af saltkaramel oven på isen og swirl det rundt med en ske, så karamellen trækker streger og laver små lommer af saltkaramel nede i isen.
  • Kom islagkagen på frys natten over og tag den ud 15 minutter før, den skal spises.