Go Back
+ servings
Pastasalat med ærtepesto

Pastasalat med ærtepesto og langtidsbagte tomater

En lækker og sommerlig pastasalat med ærtepesto og langtidsbagte tomater. Til madpakke, frokost eller aftensmad. Server den med et stykke kylling eller fisk til eller bare som den er.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 25 cherrytomater
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 1 tsk sukker
  • 250 g ærter (optøede fra frost)
  • 2 håndfulde frisk basilikum (eller persille)
  • 35 g pinjekerner
  • ½ citron
  • 1 håndfuld fintrevet parmesan
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • ½ agurk
  • 350 g pasta

Køkkenudstyr

  • Stavblender
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Halver cherrytomater og vend dem med et par spsk olivenolie, et pænt drys salt og peber og sukker.
  • Fordel på en bageplade med den flade side op og bag ved 150 grader varmluft i 1 time.
  • Når tomaterne er ved at være færdig, skal pasta koges i saltet vand efter anvisningen på pakken og derefter køle af i 10 minutter.
  • Skær agurk i tern.
  • Rist pinjekernerne og blend dem derefter med ærter, friske krydderurter, citronsaft, 3 spsk olivenolie, parmesan, salt og peber til en grov pure.
  • Vend pasta med agurketern, ærtepesto og langstidsbagte tomater.